Vindruvskärnolja bäst i test 2024 – guide till oljan

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Vindruvskärnolja är en kallpressad olja gjord av kärnorna från vindruvor. Vindruvskärnolja kan användas som hudvård och är rik på omega 6 och polyfenoler. Vindruvskärnolja kan även användas till matlagning.

I denna artikeln listar vi ett antal vindruvskärnoljor, deras egenskaper och var du kan köpa vindruvskärnolja.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa vindruvskärnoljan – hitta din favorit

1. Healthwell PURE ekologisk vindruvskärnolja

Healthwell PURE ekologisk vindruvskärnolja
Egenskaper
Kallpressad, ekologisk vindruvskärnolja
Kan användas till hår, ansikte och kropp
Lugnande effekt

PURE ekologiska vindruvskärnolja är en kallpressad olja helt fri från tillsatser. Oljan är torr och absorberas därför lätt av huden vilket är speciellt bra för dig med mogen och fet hy.

Vindruvskärnolja är perfekt att använda till både ansikte och kroppen även har även bra effekt i håret.

PURE vindruvskärnolja eko passar även bra att blanda i krämer för extra återfuktning eller med basoljor som avokadoolja eller jojobaolja. Oljan kan även blandas med sheasmör för att smörja in kroppen efter en varm dusch eller om huden känns extra torr.

Kunder som använt oljan ger den 4,8 poäng av 5 möjliga. Många tar upp fördelarna med oljans goda absorbtionsförmåga och att den inte känns fet. En användare beskriver att hon har fått en mycket mjukare och fastare hud och hennes problem med rosacea har försvunnit.

2. Better You kallpressad druvkärnolja 

Better You kallpressad druvkärnolja
Egenskaper
100% ren druvkärnolja
Kan användas i mat
Lämplig för hudvård

Better You kallpressad druvkärnolja är en 100% ren olja av finaste ekologiska vindruvskärnor. Druvkärnoljan är naturligt rik på antioxidanten E-vitamin, omega 6 samt polyfenoler.

Druvkörnolja är tack vare sina vårdande egenskaper bra för hudvård. Oljan är inte fet och går därför lätt in i huden, verkar lugnande på huden och är särskilt bra för personer med fet eller oren hy.

Better You’s druvkärnolja kan även användas i en dressing eller ringlas över en god sallad för att dra nytta av dess vitaminrika innehåll. Dock ska druvkärnolja inte upphettas och lämpar sig därför inte att steka i.

Användare av Better You druvkärnolja ger oljan högsta betyg. En användare berättare hur hon använder oljan som serum på dagen under vintertid och på natten sommartid. Hon upplever att hennes hud blivit slätare och mer återfuktad med mindre synliga fina linjer.

Vad är vindruvskärnolja?

Vindruvskärnolja är en torr olja som framställs genom kallpressning av vindruvskärnor (Vitis vinifera). Genom att kallpressa kärnorna bevaras så mycket av vitaminerna och de nyttiga egenskaperna som möjligt i vindruvskärnoljan.

Vindruvskärnolja används med fördel som hudvård och verkar lugnande och skyddar huden.

Vindruvskärnoljans fördelar

Vindruvskärnolja är rik på den essentiella fettsyran omega 6 som innehåller bland annat E-vitamin, K-vitamin och polyfenoler som lugnar och skyddar huden. Vindruvskärnolja är särskilt bra för dig med fet eller oren hy efter som den är lugnande och mjukgörande. Oljan går även att använda till mogen hud för att motverka uppkomsten av fina linjer.

Hur kan man använda vindruvskärnolja?

Vindruvskärnolja kan användas som ett serum på kvällen eller blanda i valfri kräm för att återfukta och lugna huden. Efter som vindruvskärnolja är en så torr olja och absorberas så snabbt funkar den även perfekt att använda som en hårolja. E-vitaminen som finns i oljan stimulerar hårets tillväxt samt kan även hjälpa mot torr hårbotten.

Vissa vindruvskärnoljor kan även användas till mat i en dressing eller ringlas över en sallad. Dock ska man inte värma vindruvskärnolja så den är inte lämplig att steka i.

FAQ vindruvskärnolja – vanliga frågor och svar

Är vindruvskärnolja bra?

Vindruvskärnolja innehåller stora mängder av den essentiella fettsyran omega 6 som är rik på e-vitamin, k-vitamin och polyfenoler. Det gör att vindruvskärnoljan är bra för att lugna och skydda huden.

Hur förvarar jag vindruvskärnolja?

Som de flesta oljor så ska även vindruvskärnolja förvaras svalt och mörkt. En öppnad flaska har hållbarhet på ungefär sex månader men går oftast att använda längre än så.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar