Pepparmyntsolja bäst i test – Hitta bästa pepparmyntsoljan 2024

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Pepparmyntsolja är en eterisk olja som tillverkas av pepparmyntväxtens blad. Oljan är väldigt koncentrerad och används inte för konsumtion. Den koncentrerade oljan används framförallt för utvärtes bruk, som doftsättare samt för aromaterapi.

Pepparmyntsolja är anti-inflammatorisk och fungerar effektivt för dig som lider av akne. Myntan innehåller ett naturligt ämne som förbättrar blodflödet i hårbotten vilket ökar hårtillväxt och minskar håravfall. Det går även bra att använda oljan på huden vid muskelsmärta eller klåda. Oljan är slemlösande och fungerar effektiv vid förkylning samt influensa för att öppna luftvägarna.

Läs gärna mer om pepparmyntsoljans många olika användningsområden samt våra recensioner om de bästa produkterna.

Bästa pepparmyntsolja 2024

Koncentrerad eterisk pepparmyntsolja har många olika användingsområden. Oljan kan användas på huden vid muskelsmärta eller klåda, för hudvård särskilt akne, för hårvård, som doftsättare, för aromaterapi eller för att öppna luftvägarna vid förkylning. Vi hoppas att vår test gör det enklare för dig att hitta den olja som passar dig bäst.

1. Healthwell PURE pepparmyntsolja eko

Bästa pepparmyntsoljan 2024

Healthwell PURE pepparmyntsolja eko

PURE är en högkoncentrerad eterisk olja som är hundra procent ekologisk och av högsta kvalitet.

Fördelar

 • Ekologiskt certifierad
 • Mycket högkoncentrerad
 • Högkvalitativ olja
 • Helt utan tillsatser
 • Härligt rik samt fräsch doft

Nackdelar

 • Kan orsaka hudirritation eller allergisk reaktion

Bästa pepparmyntsoljan i vår test är PURE Pepparmyntsolja. Det här är en eterisk olja som är hundra procent ekologisk och till och med ekologiskt certifierad. Oljan framställs varsamt genom att blad från Mentha piperita ångdestilleras. Metoden gör att oljan får en mycket hög koncentration, är av högsta kvalitet och helt utan tillsatser.

Utspädd olja kan med fördel användas direkt på huden. Eftersom den har en bakteriedödande effekt är den effektiv för behandling av akne samt fet eller blandad hy. Oljan har en skön kylande effekt när den smörjs in på solsveda, insektsbett eller mindre utslag. Dessutom ger effekten från den kylande oljan en behaglig känsla när du känner av ömmande muskler eller muskelvärk.

Ett enkelt sätt att använda oljan på är att blanda några doppar olja i dina hudvårdsprodukter. Denna olja har en otroligt rik samt fräsch doft och är idealisk att använda för aromaterapi. Detta innebär att denna produkt har terapeutisk kvalitet. Du kan även använda pepparmyntsolja för att få en god doft i ditt hem genom att droppa en droppe olja i en doftspridare eller aromalampa.

2. BetterYou ekologiska pepparmintsolja

Lyxigaste pepparmyntsolja 2024

BetterYou ekologisk pepparmintsolja

BetterYou är en mycket fin koncentrerad ekologisk eterisk olja med en underbar arom. Utspädd olja kan användas på huden, i aromaterapi eller i en doftspridare.

Fördelar

 • Fin koncentrerad ekologisk eterisk olja
 • Har en underbar arom
 • Ger en kylande känsla på huden samt en fräsch arom

Nackdelar

 • Kan orsaka hudirritation eller allergisk reaktion

Lyxigaste oljan i vår test är BetterYou pepparmyntsolja. Det här är en mycket fin koncentrerad ekologisk eterisk olja som tillverkats av odlade växter i Indien. Oljan har en underbar arom som ger en fräsch doft.

Utspädd olja kan användas direkt på huden och ger en kylande känsla samt en fräsch arom av uppfriskande mint.

När du använder pepparmyntsolja för aromaterapi har den en uppiggande och energigiande verkan. Tillsätt gärna några droppar i en doftspridare för en härligt fräsch doft i ditt hem.

3. Booming bob pepparmyntsolja

Bästa budget pepparmyntsolja 2024

Booming bob pepparmyntsolja

Booming bob är en hundra procent ekologisk koncentrerad eterisk olja som framställts genom ångdestillering.

Fördelar

 • Ekologisk koncentrerad eterisk olja
 • Framställd genom ångdestillering
 • Utan onödiga tillsatser
 • Ger en uppfriskande effekt på dina luftvägar

Nackdelar

 • Använd inte under graviditet

Last updated: 2024-04-20 15:36:14

Bästa budget oljan är Booming bob pepparmyntsolja. Detta är en hundra procent ekologisk koncentrerad eterisk olja (utan onödiga tillsatser) som framställts genom ångdestillering där hela plantan använts.

Oljan ger en uppfriskande fräsch doft som kan användas både i hudvårdsprodukter samt för aromaterapi.

När du använder oljan för hudvård ger den en kylande och lindrande effekt på din hud och i aromaterapi ger den en uppfriskande effekt på bland annat dina luftvägar. Den koncentrerade oljan kan blandas i hudvårdsprodukter eller i annan olja för exempelvis massage.

4. Akamuti pepparmyntsolja

Akamuti pepparmyntsolja

Akamuti är en fin koncentrerad ekologisk eterisk olja med en upplyftande härlig doft som kan användas i badet, i hudolja eller i hemmet för god doft.

Fördelar

 • Koncentrerad ekologisk eterisk olja
 • Effektiv vid förkylning
 • Motverkar mjäll och kan användas i hårinpackning eller hårolja.

Nackdelar

 • Kan orsaka allvarlig ögonirritation

Last updated: 2024-04-20 15:36:15

Akamuti pepparmyntsolja är en fin koncentrerad ekologisk eterisk olja med en upplyftande härlig doft. Oljan kan användas i badet, i hudolja, i hemmet för god doft, eller för att behandla värkande muskler, underlätta förkylning samt lindra huvudvärk.

Oljan ska inte användas outspädd men kan gärna blandas i någon ljus olja före användning. Använd den utspädda oljan på kliade samt fet hud, värkande muskler och ben eller trötta fötter. Smörj gärna olja på dina tinningar för att lindra huvudvärk.

Vid hosta och förkylning kan du droppa pepparmyntsolja i badet eller i ett kärl med hett vatten och andas in ångorna under en handduk. Oljan motverkar mjäll och kan användas i hårinpackning eller hårolja.

Att använda pepparmyntsolja

Pepparmyntsolja har ett mycket brett användingsområde. Det är rekommenderat att ha en flaska koncentrerad olja hemma för användning vid förkylning, muskelvärk, hår- och hudvård, aromaterapi eller för god doft i ditt hem.

 • Blanda olja i andra ekologiska oljor för massage eller aromaterapi
 • Oljan kan blandas i hudvårdsprodukter
 • Oljan är vårdande samt verkar antiinfammatoriskt och är särskilt effektiv mot akne.
 • För att motverka mjäll kan du blanda olja i din hårinpackning.
 • Du kan använda utspädd olja som kylande kroppsolja när du behandlar din hud, värkande muskler och ben eller trötta fötter
 • Vid förkylning kan du droppa olja i badet eller i ett kärl med hett vatten och andas in ångorna under en handduk
 • Tillsätt några droppar olja i en doftspridare för att ge ditt hem en fräsch doft

Kom ihåg att oljan alltid måste blandas ut före användning.

Pepparmyntsolja är en prisvänlig eterisk olja som kommer att bli en viktig del av ditt husapotek.

FAQ pepparmyntsolja – Vanliga frågor och svar

Vad är pepparmyntsolja bra för?

Pepparmyntsolja är bra för hudvård och aromaterapi. Oljans anti-inflammatoriska verkan gör den särskilt effektiv mot akne. Du kan använda olja för behandling av mjäll. Oljan är effektiv vid förkylning och muskelvärk.

Hur används pepparmyntsolja?

Pepparmyntsolja har ett mycket brett användningsområde. Du kan blanda olja i hudvårdsprodukter eller i hårvårdsprodukter. Oljan kan blandas i annan olja för massage eller aromaterapi. Kan droppas i en doftspridare för att få en fräsch doft i hemmet.

Är pepparmyntsolja farligt?

Pepparmyntsolja kan i stora mängder vara farlig. Oljan är koncentrerad och på grund av dess höga halt av mentol kan den vara giftig i för stora doser. Var uppmärksam på att oljan kan orsaka allergiska reaktioner så det är viktigt att testa en liten mängd olja på din hud före använding.

Är pepparmyntsolja och mynta samma sak?

Pepparmyntsolja är inte riktigt samma sak som mynta. Mynta har använts inom medicin och mat ända sedan antiken medan pepparmyntsolja är en högkoncentrerad form som inte kan användas för invärtes bruk. I sin koncentrarade form kan överdosering av oljan vara farlig. Oljan måste därför alltid spädas ut före användning.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar