Nyponfröolja bäst i test 2024 – guide till oljan

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Nyponfröolja är en kallpressad olja gjord av nyponfrö. Nyponfröolja används ofta till hudvård och är rik på vitaminer och essentiella fettsyror. Nyponfröoljan verkar skyddande, återuppbyggande och är antiinflammatorisk och därför är oljan extra bra till dig som har mogen eller aknebenägen hud

I denna artikeln listar vi ett antal nyponfröoljor, deras egenskaper och var du kan köpa nyponfröolja.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa nyponföroljan – hitta din favorit

1. Healthwell PURE Nyponfröolja EKO

Healtwell nyponfröolja ekologisk
Egenskaper
Naturlig ekologisk nyponfröolja
Passar fet och åldrande hy
Ger fin lyster
Ursprungsland Frankrike

Pure nyponfröolja är en ekologisk, kallpressad och naturlig olja. Oljan är gjord av nyponfrön från rosbusken Rosa Canina. Oljan är av högsta kvalitet och är helt fri från tillsatser. Oljan ger en fin lyster och absorberas snabbt vilket bidrar till en utjämnad hudton.

Pure nyponfröolja passar fet och acnebenägen hud, kan användas som serum eller utblandad och är en effektiv anti age olja.

Pure nyponfröolja kan användas tillsammans med andra oljor från Pure (t.ex. arganolja) eller blandas i din egen hudkräm.

Bland användare har Pure Nyponfröolja fått 4,6 poäng av 5 möjliga. Man beskriver oljan som att den absorberas fins av huden. Den lämnar en diskret glans utan att vara för kladdig. En annan användare skriver att hon använt oljan i 10 år och att hon upplever sig mycket mindre rynkig.

2. Loelle Rosehip Oil – naturlig ekologisk nyponfröolja

Loelle rosehip oil - nyponrosolja
Egenskaper
Ekologisk och återfuktande olja
Näringsrik och skonsam
Ursprungsland Chile

Loelle rosehip olja framställs genom varsam pressning av vildrosen Rosa Mosquetas frön. Denna nyponros växer i Chile och innehåller stora mängder omega-3 och omega-6 samt vitamin A. Dess egenskaper gör Loelle rosehip oil perfekt för att återfukta och ge din hud näring på djupet. Loelle nyponrosolja är dessutom mycket skonsam och passar dig med känslig hud.

Av användare har Loelle nyponfröolja får 4,6 poäng av 5 möjliga. Användare beskriver Loelle nyponrosolja som sin favoritprodukt. Personen använder oljan varje kväll på rengjord ansikte. Hen upplever att huden blivit slätare, ser mjukare och fräschare ut. En annan person säger att hon alltid haft stora problem med acne men efter att använt oljan i två veckor är hennes problem nästan borta.

3. Fushi naturlig ekologisk nyponfröolja – kallpressad

Fushi naturlig ekologisk nyponfröolja - kallpressad
Egenskaper
Ekologisk, kallpressad nyponfröolja
Hög koncentration av essentiella fettsyror
Ursprungsland Chile

Last updated: 2024-04-23 20:26:22

Fushi nyponfröolja är en naturlig ekologisk nyponfröolja. Oljan har en vacker röd färg och innehåller höga koncentrationer av essentiella fettsyror, främst omega 3 och 6. Nyponfröoljan innehåller även rikligt med vitamin C och A-vitamin som båda motverkar ålderstecken på huden.

Nyponrosolja förbättrar hudens struktur och bidrar till att återställa hudens naturliga fuktbalans. Många använder oljan mot pigmentfläckar, brännskador, bristningar och eksem.

Fushi nyponfröolja är 100% kallpressad ekologisk olja och framställs från rosbusken Rosa Canina.

4. Better You nyponrosolja

Better You ekologisk nyponfröolja kallpressad
Egenskaper
Kallpress och ekologisk nyponfröolja
Naturligt rik på C-vitamin och essentiella fettsyror
Ursprungsland Frankrike

Better You kallpressad nyponrosfröolja kommer ursprungligen från Frankrike där den framställs från rosbusken Rosa Canina. Oljan är rik på C-vitamin och essentiella fettsyror som verkar mjukgörande för huden.

Better You kallpressad Nyponrosfröolja från Frankrike.Naturligt rik på C-vitamin och essentiella fettsyror som är mjukgörande för huden.

Användare av Better You nyponrosfröolja har gett produkten högsta betyg. Användare beskriver att man använder oljan varje kväll som en del av den dagliga rutinen för huden i ansiktet.

Vad är nyponfröolja?

Nyponfröolja är en kallpressad olja som är mycket rik på vitamin C, vitamin A och essentiella fettsyror som omega 3, 6 och 9. Nyponfröolja innehåller ungefär 20 gånger så mycket vitamin C som apelsiner.

Hur framställs nyponfröolja?

Nyponfröolja framställs varsamt genom kallpressning från rosbusken. Denna ros vägen naturligt i både Europa men även i norra Afrika och Sydamerika. På svenska kallas växten törnros eller stenras. När de vackra rosblommorna vissnar växer nyponen fram och fylls med vitaminrika frön.

Oljan framställs genom att nyponfrön pressad varsamt mot varandra till oljan går att extrahera. Tack vare att man inte använder någon värme så bibehåller fröna sina näringsämnen bättre och ger en olja fullproppar med energi.

Nyponfröoljans fördelar

Tack vare sitt rika innehåll av vitamin och fettsyror hjälper nyponfröolja till att förbättra hudens struktur och återställa hudens naturliga fuktbalans. Oljan kan användas mot pigmentfläckar, eksem, brännskador, bristningar, rynkor, uttorkning och blemmor men är även effektiv mot acne. Många äldre personer säger att man fått mindre rynkor och har motverkat ålderstecken med hjälp av nyponfröolja.

Oljan är väldigt skonsam mot känslig hur och kan till och med användas på den känsliga huden runt ögonen. Oljan är torr och går fort in i huden och är därför utmärkt som ansiktsolja.

Nyponfröolja kan även användas för torr hårbotten och skadat hår och kan användas som hårinpackning. Nyponfröolja sägs även kunna motverka håravfall, precis som svartkumminolja.

Oljan innehåller även trans-retinoinsyra som är en förklaring till dess effektivitet vid behandling av skadad hud. Många använder sig av oljan på ärr efter operationer.

Hur kan man använda nyponfröolja?

Nyponfröolja används utvärtes genom att smörjans outspädd på huden. Nyponfröolja är så skonsam så att den även kan användas på den känsliga huden runt ögonen.

Även om nyponfröolja fungerar på känslig hud ska man som alltid, när man testar nya produkter för hudvård, testa på ett litet område för att se att man inte får någon reaktion.

Nyponfröolja kan även spädas med en annan badolja som arganolja, eller blandas i hudkrämen.

Vill man använda nyponfröolja för håret kan man droppa några droppar av oljan och sprida ut i nytvättat, fuktigt eller torrt hår. Nyponfröolja funkar även att använda på hårtopparna. Nyponfröolja kan även användas som hårinpackning i 20-30 min för att sedan tvättas ur håret som vanligt.

FAQ nyponfröolja – vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden på nyponfröolja och nyponrosolja?

Nyponfröolja och nyponrosolja är samma typ av produkt men olika tillverkar sätter olika namn på sina produkter. Oljan framställs av nyponfrukter från rosbuskar och därför finns det olika varianter av namnet.

Är nyponfröolja bra?

Nyponfröolja är en torr olja som går lätt in i huden. Nyponfröolja innehåller stora mängder av C-vitamin och essentiella fettsyror som hjälper huden att förbättra sin struktur och återfuktar den på djupet.

Hur förvarar jag nyponfröolja?

Nyponfröolja förvarar på en sval och mörk plats. En öppen flaska bör användas inom 6 månader.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar