Morotsolja bäst i test 2024 – guide till oljan

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Morotsolja är känd för sin återuppbyggande och reparerande inverkan på huden. Tack vare ett högt näringsinnehåll och goda antioxidantiska egenskaper är morotsolja ett bra val för dig som vill hålla huden fräsch och förmildra åldrande av huden.

I denna artikeln listar vi ett antal morotsoljor, deras egenskaper och var du kan köpa morotsolja.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa morotsoljan – hitta din favorit

1. Crearome morotsolja

Crearome morotsolja
Egenskaper
Från svenska odlingar
Bidrar till styrka och lyster för hud och hår

Crearome morotsolja är framtagen med innehåll från svenska odlingar. Morotsoljan är näringsrik och har ett högt innehåll av morotsextrakt, betakaroten och vitamin E. Dessa ämnen gör att morotsolja bidrar till att ge rikligt med näring, styrka och lyster till hud och hår.

Crearome morotsolja får högsta betyg av sin användare. Många vittnar om oljans höga kvalitet. Man beskriver att oljan ger en fin färg i ansiktet och skapar en fin och fräsch lyster.

2. Loelle morotsolja EKO

Loelle morotsolja eko
Egenskaper
Ekologisk produkt
Lätt absorberad
Vårdande och återuppbyggande

Loelle morotsfröolja är en ekologisk, kallpressad olja som är näringsrik och därför vårdande och återuppbyggande för huden.

Loelle morotsfröolja innehåller rikligt med vitamin A, vitamin E, betakaroten och antioxidanter som tillsammans vårdar och skyddar huden.

Produkten har fått högt betyg av sina användare. En person beskriver Loelles morotsfröolja som en härlig olja för ansiktet som lätt absorberas av huden och ger fin lyster. En annan hyllar oljan ännu mer och säger att oljan gjort mirakel för personens hud. Personen brukar smörja ansikte och hals med den på natten och nästa dag blir huden len och full av lyster.

3. Better You morotsfröolja

Better You morotsfröolja
Egenskaper
Ekologisk produkt
Kallpressad olja i sin renaste form
Outspädd

Better You morotsfröolja är en kallpressad olja av bästa kvalitet. Oljan har sitt ursprung från Indien. och är en av få morotsoljor som enbart består av 100% morotsolja vilket ger en exklusiv olja.

Oljan är rik på antioxidanter samt A- och E-vitamin vilket gör den väldigt näringsrik. Better You morotsfröoljan är helt outspädd och du får därför en olja som är helt ren och koncentrerad.

Morotsfröoljan kan bland annat användas till hud- och hårvård och passar till alla hudtyper. Morotsoljan kan även användas till invärtes bruk.

Vad är morotsolja?

Morotsolja är en exklusiv och ovanlig olja gjord av frön från vildväxande morotsblomma. Morotsolja är väldigt näringsrik och innehåller bland annat A- och E-vitamin samt antioxidanter. Det gör att morotsoljan passar väldigt bra till både hårvård och hudvård.

Oljan är tunn och går snabbt i huden. Morotsolja lämpar sig för alla hudtyper, både torr, mogen och skadad hud. Oljan bidrar till en fin lyster.

Morotsoljans fördelar

Morotsolja har goda antioxidantiska egenskaper och är väldigt näringsrik. Det hjälper huden att hålla sig fräsch då det främjar cellförnyelsen. Oljan ger näring till huden och hjälper till att strama upp och vitaliserar den. Det gör även att oljan skyddar mot fria radikaler.

Hur kan man använda morotsolja?

Morotsolja kan användas både som hudvårdande men även som hårolja på hårtopparna eller i hårbotten.

Som hudolja kan morotsoljan användas i ansikten eller på andra ställen på kroppen som behöver extra uppmärksamhet som exempelvis armbågar och knän. Vissa upplever att morotsolja kan hjälpa till att få mer färg i ansiktet tack vare sitt stora innehåll av betakaroten.

Som hårolja kan morotsolja appliceras antingen i hårbotten eller i längderna. Som tillskott i hårbotten kan oljan leda till hälsosam hårväxt och i längderna kan oljan hjälpa till med kluvna toppar. Morotsolja kan till exempel blandas i ditt schampo eller balsam vilket gör håret mindre fräsigt och mer hanterbart.

FAQ Morotsolja – vanliga frågor och svar

Vad är morotsolja bra för?

Morotsolja hjälper huden att få en fin lyster. Oljan är väldigt näringsrik och är rik på antioxidanter. Det hjälper till att skydda huden och främjar cellförnyelsen.

Hur förvarar man morotsolja?

Morotsolja förvaras mörkt och svalt.

Kan morotsolja tas invärtes?

Det skiljer mellan morotsoljorna men flertalet går att ta invärtes. Läs var som gäller din favoritolja.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar