Guide: Hur du gör ditt eget body butter 2024

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Med hjälp av ett eget body butter kan du se till att din hud får lite extra återfuktning och näring. En body butter är dessutom mycket krämig och behaglig att applicera och ser till att din hud håller sig mjuk och smidig, hela dagen. Gör du den själv är den dessutom helt naturlig.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

DIY: Så gör du eget body butter, steg för steg

Vill du göra en egen body butter har vi lösningen för dig! Här nedan hittar du ett riktigt bra och enkelt recept som du kan använda och som bara tar en liten stund att förbereda.

Recept till eget body butter

Det krävs bara några få ingredienser för att göra ditt egna body butter.

 • 0,5 dl kokosolja
 • 1 dl sheasmör
 • 2 matskedar mandelolja
 • Några droppar av eterisk olja efter egen smak
 1. Ta hjälp av ett vattenbad och börja med att smälta både kokosolja och sheasmör på en låg värme. Smält ingredienserna tillsammans och ställ sedan in hela blandningen i kylskåpet under ca 1 timme.
 2. När du tar ut den är det viktigt att den inte är rinnig, men konsistensen ska ändå vara mjuk.
 3. Använd sig sedan av en stavmixer för att mixa den fluffig och tillsätt mandelolja (lite i taget) och avsluta med eterisk olja. Återslut burken med lock!

Smidiga glasburkar och lock finns att köpa på Svensk Hälsokost.

Recept på eget body butter

Fördelar med att göra eget body butter

Det finns många fördelar med att göra ditt eget body butter istället för att köpa body butter i butik.

 • Du får en body butter som du vet innehåller naturliga och skonsamma ingredienser mot huden.
 • Du hittar alla ingredienser i din närmaste livsmedelsbutik eller i ditt eget skafferi.
 • Du kan själv välja vilken doft du vill att din body butter ska ha, till exempel. citron, lavendel, cederträ eller rosmarin.
 • De body butter som säljs i butikerna kan vara mycket kostsamma. Genom att göra din egen slipper du lägga ut stora summor pengar och får fortfarande samma fina resultat.
 • Att göra en egen body butter är ett utmärkt alternativ för dig som har känslig hud och som lätt för allergi eller eksem.

FAQ eget body butter – Vanliga frågor och svar

Varför ska man använda egen body butter?

Orsaken till varför du ska använda en egen body butter är helt enkelt för att det är skonsammare mot både hud och miljö. Du får en näringsgivande produkt som verkligen fungerar.

Hur gör man egen body butter?

Det finns flera sätt att göra egen body butter. Receptet ovan är mycket enkelt att förbereda och håller sig länge om du förvarar det i en burk med ett lock.

Hur använder man egen body butter?

Body butter kan användas när som helst då du känner att din hud behöver extra återfuktning. Det bästa är att applicera det direkt efter bad eller dusch, då huden kan absorbera näringen bättre.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar