Guide: Hur du gör ditt eget badsalt för avslappning 2024

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Ett saltbad hjälper dig att motverka fet hy, sätter fart på cirkulationen och motverkar klåda och irritation. Använder du rätt typ av salt kan du även skapa ett badsalt som hjälper musklerna att slappna av och minska svullnader.

Att göra sitt eget badsalt är enkelt, allt som behövs är bara ett par ingredienser. Läs vår korta artikel för att lära dig hur du gör ditt eget badsalt.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

DIY: Så gör du eget badsalt, steg för steg

Basen i ett avslappnande badsalt är epsomsalt eller även kallat bittersalt. Detta salt består av 100% magnesiumsulfat. På grund av våra stressiga livsstilar lider många idag av magnesiumbrist. Stress leder nämligen till att kroppen dräneras på just magnesium.

Även om man kan få i sig magnesium genom diverse kosttillskott så tas faktiskt magnesium upp bäst genom huden. Det gör att ett avslappnande bad med epsomsalt fyller på kroppens magnesiumdepåer och hjälper trötta och ömma muskler att slappnad av.

Bikarbonat hjälper kroppen att bli mer basisk och förhindra försurning.

Gör ditt eget badsalt

Ingredienser eget badsalt

Blanda salt och bikarbonat i en bunke. Se till att blanda så att alla klumpar försvinner. Tillsätt en valfri eterisk olja för att ge badsaltet ytterligare positiva effekter. Vi rekommenderar lavendelolja som ger lugn och ro till sinnet och har en mjuk avslappnande doft.

Förvara ditt eget badsalt i en behållare med tätslutande lock.

När du sedan badar använder du cirka 1 dl i ett normalstort badkar.

Gillar du att bada rekommenderar vi att du även läser vårt inlägg om hur du kan använda eteriska oljor i badet och vad det kan göra för dig.

FAQ Eget badsalt – vanliga frågor och svar

Kan man göra eget badsalt?

Det går alldeles utmärkt att göra eget badsalt. Det går att göra mer eller mindre avancerat men oftast behövs bara ett grovt salt och några droppar eterisk olja.

Är badsalt bra för huden?

Genom att använda badsalt i badet exfolierar du huden, vårdar den och ger den en föryngrande effekt. Badsalt kan även verka avslappnande för musklerna och lindra svullnader.

Hur mycket badsalt i badet?

För en vuxen person i ett normalstort badkar behöver ungefär 1-1,5 dl badsalt.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar