Bästa kroppsoljan 2024 – test av kroppsoljor

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Det finns många bra kroppsoljor att välja mellan. Vi börjar med att ställa oss en enkel fråga: Vad gör en kroppsolja bra och vilken är den bästa kroppsoljan?

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Vad gör en kroppsolja bra?

En bra kroppsolja är en olja som inte lämnar en fet hinna på huden. Och självklart återfuktar den din hud effektivt under lång tid efter applicering. Många oljor kan återfukta – men vissa är överlägsna andra i detta avseende.

Det finns många olika typer av oljor som varierar i sin förmåga att återfukta. Vissa är tjockare, andra lättare. De varierar i fråga om hur snabbt de sjunker in i huden.

Bästa kroppsoljan 2024:

 1. Rosenserien Kroppsolja Havtorn
 2. PURE Sheasmör EKO
 3. PURE Myrraolja EKO
 4. Loelle Hemp Seed Oil
 5. Loelle Morotsfröolja EKO

1. Rosenserien Kroppsolja Havtorn

Rosenserien Kroppsolja Havtorn - bästa kroppsoljan

Ekologisk kroppsolja med havtorn

 • Naturliga fettsyror
 • Snabbabsoberande
 • Även som intimolja

Rosenserien Kroppsolja Havtorn är en lyxig ansiktsolja som kan appliceras över hela kroppen. Den är tillverkad av ren havtornsolja, som framställs genom kallpressning av bär från den sällsynta havtornsbusken (Hippophae rhamnoides).

Detta ger en olja som är extremt rik på omega 3, 6 och 9-fettsyror. Denna kroppsolja är också svanencertifierad vilket innebär att den är 100 % ekologisk och innehåller naturliga ingredienser.

Denna kroppsolja innehåller också naturliga UV-filter och har ett högt vitamininnehåll, vilket gör den till en idealisk hudvårdsprodukt för alla årstider.

✅ Rik på Omega-3, Omega-6 och Omega-9 fettsyror. Svanecertifierad 100 % ekologisk och helt naturlig.

❌ Dyrt.

2. PURE Sheasmör EKO

Pure Sheasmör EKO - test av kroppsoljor

Naturlig hudvård för torr hy

 • Ekologisk shea
 • Kallpressad shea
 • Utan tillsatser

Healthwell PURE Sheasmör EKO är ett 100 % naturligt sheasmörsom har filtrerats för att avlägsna föroreningar, vilket gör den till en ren och enkel produkt.

✅ 100% naturlig, kemikaliefri, inga konserveringsmedel eller tillsatser.

❌ Sheasmör är tjockt och tar tid att sjunka in i huden. Det kan också kännas fett för vissa människor.

3. PURE Myrraolja EKO

PURE Myrraolja EKO - bra eterisk olja

Eterisk olja från myrra

 • Varm och kryddig doft
 • Bra för oren och torr hud
 • 100 % ren eterisk olja

Myrrolja är den ångdestillerade kådan från Commiphora myrrha-busken. Denna unika kroppsolja tillverkas av denna harts i kombination med naturliga argan- och jojobaoljor.

✅ Lättviktig fuktkräm som absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna. Hjälper till att bevara hudens elasticitet. Braför alla hudtyper.

❌ Inga som vi kan hitta.

4. Loelle Hemp Seed Oil

Loelle Hemp Seed Oil - kroppsoljor bäst i test

Vårdande hampfröolja

 • Till hud, hår och naglar
 • Rik på fettsyror
 • Bra vid torrhet

Loelle Extra Virgin Hemp Seed Oil är 100 % ren, kallpressad och oraffinerad för att säkerställa den högsta kvaliteten på oljan som finns på marknaden idag. Den är lämplig för veganer och vegetarianer, eftersom den inte innehåller någon animaliskbiprodukter.

✅ Innehåller essentiella fettsyror Omega 3, 6 och 9. Främjar hudens elasticitet för att minska uppkomsten av ärr och bristningar. Fungerar som antiinflammatorisk för att lindra torra partier. Förhindrar förlust av fukt på grund av dess fuktgivande egenskaper, vilket gör att du får en smidig och mjuk hud hela dagen. Rosemarie- och lavendelextrakt ger huden näring och förbättrar blodcirkulationen, vilket främjar en sund cellproduktion.

❌ Inga egentliga nackdelar – men observera att denna olja är mycket tjock jämfört med andra oljor. Det tar ett tag innan den absorberas i huden.

5. Loelle Morotsfröolja EKO

Loelle Morotsfröolja EKO - bra kroppsolja

Ta hand om huden med näringsrik morotsfröolja

 • Reparerar
 • Återuppbyggande
 • Vårdande

Detta är en kallpressad olja från fröna av ekologiska morötter, Daucus carota. Den har en lång historia av medicinska användningsområden i Indien, där den allmänt anses vara bra för hudproblem.

✅ Rik på antioxidanter och E-vitamin, vilket gör den till en effektiv antioxidant Olja som kan föröka nya hudceller. Hög

innehåller mineraler och många essentiella fettsyror som tränger djupt in i hudens lager för att ge större fuktgivande effekter.

❌ Mycket tjock, behöver några minuter för att absorberas i huden innan du tar på dig kläder eller går ut. Kan få huden att kännas lite klibbig tills den absorberats helt och hållet.

Sammanfattning av de bästa kroppsoljorna

Sammanfattningsvis är kroppsoljor ett utmärkt sätt att ge huden näring och låsa in fukt. Även om de inte har någon omedelbar effekt kommer regelbunden användning att hjälpa dig att bibehålla en hälsosam hud året runt.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar