Bästa håroljan 2024 – test av håroljor

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Det finns många bra håroljor 2024, men vad gör egentligen en hårolja bra och vilken är bästa håroljan? Låt oss börja där.

Vad gör en hårolja bra?

En bra hårolja måste göra flera saker:

  1. Den ska ge näring till håret och göra det friskt och starkt. Detta är särskilt viktigt om du färgar ditt hår, använder mycket värme eller utsätter det för andra påfrestningar som att simma i klorvatten varje dag (jag gjorde det – mina toppar såg ut som halm).
  2. De ska också lätt absorberas av håret, mjukgöra det utan att göra det tungt eller fett, minimera flygande hårstrån och frissighet, reda ut håret… Du förstår vad jag menar.

Bästa håroljan 2024:

  1. Dr Organic Argan Oil Hair Treatment Serum
  2. Natura Siberica Oblepikha oil complex for damaged hair
  3. Hjärtligt Arganolja
  4. Hjärtligt Hair Strenght Drops
  5. PURE Arganolja EKO

1. Dr Organic arganolja hårserum

Dr Organic arganolja hårserum

Moroccan Argan Oil Hair Treatment Serum är Dr. Organics hjälp för dig som lider av frissigt hå. Dess formula är baserad på bland annat arganolja för att hjälpa till att bekämpa frissighet och ge glans. Arganolja har använts så länge i Mellanöstern och Nordafrika att den är välkänd i hud- och hårvårdskretsar.

2. Natura Siberica Oblepikha oljekomplex för skadat hår

Natura Siberica Oblepikha hårolja

Natura Siberica hårolja är formulerad med Oblepikha-oljekomplex – en av de mest sällsynta växterna i Ryssland. Den innehåller proteiner, omega-3- och omega-6-fettsyror, vitamin E, karotenoider, antioxidanter och squalen som alla är bra för hälsa, hud och hår.

3. Hjärtligt Arganolja

Hjärtlig arganolja

Arganoljan från Härtligt reparerar och skyddar håret. Oljan ger även ett ser skinande blankt hår som och hjälper håret att behålla fukten.

4. Hjärtligt Hair Strenght Drops

Hjärtlig hair strenght drops

Hjärtligt Hair Strenght Drops är ett hårserum med naturliga oljor som ger extra glans och får håret att se friskt och smidigt ut. Den har en lätt, icke fet konsistens och tynger inte ner håret. Håret blir friskt, smidigt och glänsande. Serumet skyddar håret från miljöfaktorer som luftföroreningar, solstrålning och vind.

5. PURE Arganolja EKO

PURE Arganolja Eko - bäst i test arganolja

PURE Arganolja EKO är en ren och ekologisk arganolja som hjälper till att förebygga frissighet och kluvna toppar.

Oljan ger ett ger ett mjukt hår med lyster som är frisk och stark. Den innehåller också antiinflammatoriska egenskaper som är bra för känslig hårbotten. Förutom att göra håret glänsande kan den användas som en naturlig lockförstärkare, hudfuktare och nagelbandsmjukgörare.

För att lära dig mer om arganolja kan du läsa vår kompletta guide om oljan.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är arganolja en fantastisk och naturlig hårolja för ditt hår. Den har visat sig minska frissighet och skydda mot kluvna toppar, samtidigt som den återfuktar hårbotten och stärker håret.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar